середу, 8 серпня 2012 р.

КВУ відверто «підігрує» Партії регіонів

Позиція, яку останнім часом демонструє Комітет виборців України, свідчить про відверте «підігрування» Партії регіонів. 
Про це на брифінгу у Києві заявив координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк. 
«Заяви представників КВУ щодо того, що вони не вбачають порушень виборчого законодавства з боку провладних кандидатів, в той час як «Спільна Справа» та низка інших громадських організацій щодня фіксують десятки таких порушень, – свідчать про узгоджені та скоординовані дії КВУ і Партії регіонів», – зазначив О.Данилюк. 

Так, за його словами, представники КВУ цими днями заявили, що не бачать жодних порушень виборчого законодавства у використанні адміністративного ресурсу – бюджетних коштів, співробітників державних установ, тощо – при агітації за Партію регіонів та при безкоштовній роздачі товарів та послуг виборцям Дніпропетровська. 

«Хочу нагадати «колегам», що зазначені явища є не лише порушеннями виборчого законодавства, оскільки прямо забороняються Законом України «Про вибори народних депутатів України», але й кримінально карними злочинами відповідно до ст.ст. 157, 364 Кримінального кодексу України. Відтак, заяви керівника Дніпропетровського обласного відділення КВУСтаніслава Жолудєва знаходяться – це відверте сприяння партії влади у спотворенні нею народного волевиявлення», – підкреслив лідер «Спільної Справи». 

Він також нагадав про «дуже дивну» заяву КВУ щодо футболіста Андрія Шевченко, який на думку представників КВУ, хоча й не жив в Україні останні п’ять років, проте, час від часу тут з’являвся, а отже в нього не повинно виникнути проблеми з реєстрацією кандидатом в депутати. 

«З правової точки зору ані Віталій Кличко, ані Андрій Шевченко, ані Олексій Азаров не мають права балотуватися. Заява КВУ про те, що постійне проживання в Україні впродовж останніх п’яти років, яка є обов’язковою умовою для висування особи кандидатом, зводиться до того, що особа має хоча б епізодично з’являтися в Україні, – є юридично нікчемною. Я нікого не хочу ображати, але такі заяви межують з профнепридатністю. Колеги-юристи мене добре зрозуміють. Для того, щоб вважалося, що особа проживала постійно, необхідно довести її перебування на території країни не менш, ніж 183 дні. У зв’язку з цим Шевченко, безперечно, не має права балотуватися. Такі ж проблеми можуть виникнути і у Кличка, чиї тренувальні бази знаходяться поза межами України, і на яких він проводить більшість часу», – акцентував О.Данилюк. 

Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа»

Немає коментарів:

Дописати коментар