пʼятницю, 9 листопада 2012 р.

Гриценко: Країна проходить тест на те, якими будуть президентські вибори у 2015 році


Ми готові працювати в меншості, але не готові сприймати брутальне порушення закону.  Про це у прямому ефірі телеканалу Zik заявив Анатолій Гриценко (Об'єднана опозиція «Батьківщина»).
Гриценко заявив, що його пропозиція «обнулити» списки – це не заклик до перевиборів:

«Не про повторні вибори йдеться, абсолютно про інше – про цінності і про закон. Чи може суспільство визнати брутальне порушення прав людей? Чи ми закриваємо на це очі?».
За словами Гриценка, на цих виборах влада зірвалася з різьби. Не виборці визначають, хто переміг в окрузі, а бійці «Беркуту», продажні судді й ЦВК, яка вийшла з-під контролю закону.
«Приклад – Первомайськ, де переміг представник «Батьківщини» Аркадій Корнацький. Я вилетів у Миколаїв і у присутності преси піднімав кожен протокол, його фотографували і рахували голоси. Підрахунок показав, що Корнацький переміг з відривом у 4,5 тис. голосів. А на сайті ЦВК – переміг регіонал.
На Черкащині Микола Булатецький переміг людину Фірташа з відривом у 12,5 тис. голосів. Представники опозиції перемогли Губського, Засуху, інших. Але влада задіяла спецпідрозділи, які брутально силою викрадали бюлетені, везли у відділки міліції, а потім «виявлялося», що мішки пошкоджені, бюлетені недійсні і перемога – в представника влади», - прокоментував Гриценко.
Він вважає, що зараз країна проходить тест на те, якими будуть президентські вибори у 2015 році. Гриценко переконаний: якщо зараз дозволити владі брутально порушувати закон, то вибори-2015 відбудуться за таким самим сценарієм.
«Якщо на цих виборах одним рішенням судді перехрестили місто Українка, Васильків тощо, то на президентських суди викреслять пару областей, якщо Януковичу не вистачатиме мільйона голосів», - переконаний Гриценко.
Представник «Батьківщини» підкреслив, що зараз йдеться не про перевибори, а про гідне завершення виборчої кампанії.
«Якщо Янукович зараз, а тільки він це може, зупинить брутальне порушення закону, відновить перемогу опозиції там де вона документально доведена, виправить грубі помилки, вже виявлені при підрахунку голосів в окремих східних областях, притягне до кримінальної відповідальності тих, хто фальшував результати в окружних комісіях, спецпідрозділах «Беркут», суддів, які порушили присягу – то не треба ніяких виборів», - зазначив Гриценко.
Але у Верховну Раду, яка обрана брутальним порушенням закону, із застосуванням сили, опозиція йти не може.
«Це не піар, а єдиний шлях асиметрично зупинити владу, якщо лоб-в-лоб не виходить», - заявив Гриценко.

Немає коментарів:

Дописати коментар