суботу, 6 липня 2013 р.

В. Ханас : І нема ради на недеревляну раду

11 липня мала би відбутися сесія Тернопільської обласної ради. Мала би...Але чи відбудеться? Від Нового року лише унікально лінивий мешканець тернопільського краю жодного разу не висловив свого обурення від бездіяльності депутатів. Лають ТВК, лають ВО "Свобода", лають Хоптяна, лають  Партію регіонів. Періодично на горіхи достається іншим депутатам, структурам і т.д. Водночас ситуація пообростала стількома міфами, що пересічному спостерігачу важко второпати: а в чому ж корінь зла.
Спробую тезово  прокоментувати.

1) ТВК злочинно бездіяльна і не виконує своїх функцій. Очевидно, що наслідком такої бездіяльності мав би бути судовий вирок - головних "сачкунів" визнати винними і довічно заборонити участь у виборчих комісіях, партії, котрі тих "сачкунів" делегували , мали би бути позбавлені назавжди права  брати участі у будь-яких виборах.
2) У ВО "Свобода" НІКОЛИ не було більшості в Тернопільській обласній раді. Вони мають і формально, і фактично - найбільшу фракцію.
3) Формальне введення всіх депутатів ТВК все одно не вирішує проблеми. Без участі депутатів від ВО "Свободи" сесія не може відбутися в принципі, скільки у свободівців блокуючий пакет. (Всі фракції без ВО "Свобода", навіть отримаючи депутатське поповнення, не можуть зібрати більше 58 голосів, це при тому, що для прийняття рішень - потрібно 61)
4) За доброї волі ВСІХ фракцій, включно з ВО " Свобода" сесія може відбутися і без недолугої ТВК.
5) Архітектором цього бардаку є не Хоптян, не Кайда і навіть не Адміністрація Президента. Всі скромно мовчать про Василя Деревляного. А саме після його рішення про обнулення партійного списку і відкликання депутатів виникла патова ситуація. 12  голосів від ВО "Батькіщина" були унікальною "золотою" акцією. На жаль ця "золота" акція стала дерев'яним осиковим кілком у представницьку інституцію області.  І мене направду дивує, що про це скромно всі мовчать... З 11 липня панове!

Немає коментарів:

Дописати коментар