неділю, 23 грудня 2012 р.

ВО «Свободу» спонсорують російські спецслужби


Якось займаючись своїм сайтом – сайтом журналу Ї – я зайшов на сайт, який показує, де і як він зареєстрований. Про всяк випадок – а то часи непевні. Періодично готуються якісь спроби контролювати інтернет-простір у неньці-Україні. От у Білорусі, Китаї та навіть Росії до вирішення питання свободи слова в Інтернеті підійшли радикально. Контролюють всіх. Кого хочуть закриють. Тому важливо, щоб сервер, на якому лежать матеріали якогось конкретного ЗМІ чи політичної структури були недосяжні для наших турботливих спецслужб – ну принаймні, щоб спроби знищити їх були пов'язані з якимись міжнародними проблемами. Наприклад вступали у конфлікт з європейським чи американським законодавством.


Таким сайтом є сайт http://www.cy-pr.com/analysis. Ви можете ввійти у нього, ввести адресу будь-якого сайту, наприклад Журналу Ї – www.ji-magazine.lviv.ua – і отримати результат – адресу сервера, де він розміщений.
Тому пішовши за адресою – http://www.cy-pr.com/analysis/www.ji-magazine.lviv.ua – я ще раз заспокоїв свою душу – вкотре переконався, що наші матеріали вже 20 років розміщені у США. Хто сумнівається – прошу переконатись пішовши за цією адресою. Ну от довіряємо ми демократичним процедурам, що діють у США. Вибачте за таку слабість.
Якщо хтось хоче переконатися наскільки безпечно розміщений ваш сайт – змініть тільки назву сайту, щодо якого у вас є запитання.
У мене виникло запитання щодо офіційного сайту ВО СВобода – все ж молода незалежна українська політична сила, яка динамічно, рвучко і молодечо почала задавати тон всьому нашому парламенту – тому внутрішня безпека для цієї політичної сили, на яку чигають всякі там ФСБшні структури дуже важлива. Не дай Бог у час «Ч», коли треба буде виступити на остаточну прю з ворогами українства, воріженьки просто вимкнуть «головний мозковий центр партії» – як тоді координувати національно-визвольну боротьбу з різного роду закордонними та внутрішніми україножерами.
Вводжу адресу партійного сайту – http://www.cy-pr.com/analysis/www.svoboda.org.ua – і баранію – партійний сайт ВО Свобода розміщений у Російській Федерації!!!!Подаю мовою оригіналу «сервер расположен в Российской Федерации». Не знаю – може у мене проблеми з перекладом – хто краще знає російську мову – прошу допомогти:))) До пані Фаріон не звертаюсь – вона незаперечний гуру української мови всіх часів і народів:)))
Ну і для краси – особистий сайт вождя http://www.cy-pr.com/analysis/www.tyahnybok.info – теж красується з російським триколорчиком, а не з свободівською розчепіркою:))
Ой, скільки наших щирих патрійотів присилають мені е-мейли з пошти...@mail.ru – звісно – не опанували латинської абетки:) – а про безпеку національної справи їм до голови гадка не приходить:)
Але ж як це – наша бандерівська армія свій «головний мозок» здала в депозит заклятому ворогу українства? Де внутрішня партійна служба безпеки! Та ж ВЕСЬ трафік прихильників, бойовиків та аморантів ВО Свободи контролюється Росією! Кожен, хто зайшов на сайт, попадає під ковпак ФСБ! Чи я помиляюся:) ВСЯ база даних прихильників ВО Свободи тримається у Росії! А тому саме вона контролює всю динаміку розвитку організації, порегіонно, попрізвищно, поадресно! Та ж це безцінна таємна інформація, яка має бути схована за сімома замками!!!
Зрештою, жартую:)) Убогі писання ідеологів ВО Свободи дійсно нікому не цікаві – цікаві ті, хто їх читає – де?, хто?, як часто?, що читає?, як реагує?, з яких регіонів?, як змінюється число адептів та читачів? – цікава безцінна карта адептів ВОСу – невже не зрозуміло. І нічого біснуватися. Убезпечіться і не ганьбіться своєю недалекістю.
Дорогі друзі з ВО Свобода – зробіть щось! – не здавайте бази українських патріотів!!! Бо ж ви остання надія народу у нещадній боротьбі з зрадниками та україножерами!
Не хочете розміщати свої матеріали у США чи ЄС – ну не довіряєте ви цим патентованим ліберастам – то розмістіть у Південній Африці. Але ж не у Росії!
Чи, може, я щось не так зрозумів:))) І все в порядку...
Ну тоді вибачте:)))
Хотів допомогти:)))
А ось і перші реакції на цей допис: "Даже не смотря на то, что это не сервера находятся там, а просто используется москальская система фильтрации интернета от атак qrator net – то это позор Свободовцам что они сдали информацию о всех патриотах которые к ним ходят прямо в ФСБ (через СОРМ) " – дякую за уточнення – по суті це справи не змінює – база даних просто і тупо здана.
І ще для мудрагелів з ВОСу – "Можливість шкідливого використання такої конфігурації, коли трафік йде через Росію та таким чином може котролюватися спецслужбами цієї держави, намітив вже пан Возняк. Уявіть собі сутуацію, коли протистояння українського суспільства та режиму Януковоча дозріло до стадії політичної кризи. Уявіть собі, що проросійські сили в координації з Кремлем спробують скотистатись цією ситуацією щоб захопити владу на сході та півдні та, як наслідок, розколоти Україну. В цей критичний момент... В цей критичний момент, коли «Свободі» треба буде мобілізувати в регіонах своїх прихильників та координувати дії, російські спецслужби втрутяться у російського проксі-провайдера, переадресують трафік свободівського веб-сайту на завчасно підготовлений фальшивий сайт (котрий зовні не відрізнятиметься від оригіналу) та розповсюджуватимуть дезінформацію. «Свобода» банально не зможе поінформувати своїх прихильників що робити. Поки «Свобода» очухається й виправить сутуацію з веб-сайтом, вже буде пізно.
В любому випадку той факт, що проукраїнська партія довірила облуговування свого трафіку російській компанії, а не якомусь добре відомому ISP з закордону, вважаю фундаментальною помилкою. Справа в тому, що в Росії немає незалежного бізнесу, немає підприємця, котрий міг би собі дозволити не рахуватися з думками та бажаннями Кремля, законними чи незаконними.
Дуже сумнівно. Хто-небудь може припустити щоб сервер -наприклад-Kavkazcenter знаходився у Росії? Питання риторичне.

Тарас Возняк, український культуролог, політолог, головний редактор і засновник незалежного культурологічного журналу «Ї»
Дата публікації: 23-12-2012 10:31

Немає коментарів:

Дописати коментар