понеділок, 17 грудня 2012 р.

Хворі на гепатит просять Св.Миколая допомогти


18 грудня о 13-00 біля Тернопільської обласної державної адміністрації буде проводитися акція Хворим на гепатит С залишається сподіватися лише на Святого Миколая! з метою привернення уваги місцевої влади до необхідності вирішення проблеми поширення епідемії вірусного гепатиту С.

Організатори акції – ТММГО «Файне місто», партнери: ТМГО «Адаптаційний чоловічий центр», ТМГО «Нівроку» та ТМГО «Джерела».      
  

Учасники акції під час заходу звернуться до керівництва області з наступними вимогами:

-       оприлюднити достовірну статистичну інформацію щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С і визнання епідемії вірусного гепатиту С в області.

-       розробити та затвердити дієву обласну програму з протидії поширенню вірусних гепатитів.

-       забезпечити фінансування діагностики, лікування вірусного гепатиту С та забезпечення проведення закупівель якісних та безпечних ліків з бюджетних коштів для всіх,хто їх потребує в області.

              За результатами експрес-тестувань на гепатити, що проводилися Альянсом-Україна у 24 регіонах в липні 2012 року, приблизно 10% населення в Україні інфіковані вірусним гепатитом С. Зокрема, в Тернопільській області 4 із 37 що протестувалося.

За даними ВООЗ в Україні близько 1,2 млн. людей інфіковані вірусом гепатиту С. Внаслідок обмеженої конкуренції та наявності лише двох іноземних виробників препаратів для лікування гепатиту С в Україні вартість курсу лікування  (близько $20 000) недосяжною для переважною більшості хворих ()).

Акція організована у національному масштабі  в рамках всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!», ініційованої у червні 2012 р. МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та МФ «Відродження». Головна мета кампанії –  донести  до Уряду України вимоги щодо необхідності оприлюднення  достовірної статистичної інформації щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С та визнання епідемії вірусного гепатиту С в державі; затвердження Національної програми  з протидії поширенню вірусних гепатитів; розробка та затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам; забезпечення державних  закупівель якісних та безпечних ліків, запровадивши дієві механізми  для  подальшого зниження ціни на ліки , у т.ч. шляхом організації вітчизняного виробництва якісних медпрепаратів.

Координатор акції: Сагаль Володимир +38(098)98-619-36
http://news-te.blogspot.com/2012/12/blog-post_15.html

Немає коментарів:

Дописати коментар