суботу, 15 грудня 2012 р.

Судилище над журналістом у Житомирі


13 грудня 2012 року в Місцевому суді Житомирського району слухалась справа за цивільним позовом, складеним представником позивача — юристом на утриманні УМВС України в Житомирській області, щодо захисту честі, гідності і ділової репутації Черняхівського райвідділу міліції. Відповідачем у суді є журналіст — правозахисник Віктор Котенко.
 Позов стосується змісту окремих слів, висловів та інформації, отриманої журналістом законним шляхом від свідків і оприлюдненої ним на власному веб — сайті «Правозахисний центр Свобода»  під назвою Наркомафія (Відео). За «однім махом» міліціонери хочуть також заперечити відеоматеріали окремого розслідування журналістів телеканалу Інтер, зокрема журналіста Акіма Галімова, показаних у телепрограмі Подробиці тижня
Це вже друге засідання суду, перше відбулось 23 жовтня 2012 року В Україні судять журналіста
Із змісту позову вбачається, що міліція за допомогою рішення суду намагається отримати від журналіста Віктора Котенка спростування оприлюдненої ним нібито недостовірної  інформації, чим по суті робить спробу підмінити законне розслідування фактів міліційної наркоторгівлі, здирництва і катування людей. Як відомо, по жодному з оприлюднених фактів законні розслідування фактично проведені не були, а всі «перевірки» прокуратури і керівництва обласної міліції звелися до банального фабрикування постанов і відписок, тому що, як розповідають ті ж самі свідки, кримінальні справи не порушувались, слідчі дії не проводились і їх навіть ніхто жодного разу не опитував, не робив ні очних ставок, ні експертиз тощо.
В ході судового засідання представник позивача виступив проти приєднання до матеріалів судової справи роздруківки самої статті Наркомафія (Відео) (в статті містяться фотокопії документів) та відеороликів із показами свідків, які є невід`ємною складовою  матеріалу  Наркомафія (Відео) та іншої невід`ємної складової цього ж матеріалу - Наркотизація країни (Відео), а також оприлюднених у ЗМІ публікацій і відеосюжетів, якими оперував журналіст під час проведення розслідування і підготовки матеріалів до друку на своєму веб — сайті.
Суддя Інна Єзерська вирішила в наступному засіданні влаштувати перегляд відеоматеріалів і визначитися, чи варті вони долучення до справи, чи ні.
Представник позивача заявив клопотання про витребування відмовних постанов Черняхівської районної прокуратури, якими і буде блискуче підтверджене оціночне твердження журналіста про «кришування» злочинів не лише керівництвом міліції, а й прокуратурою. Під час заявлення міліційного клопотання виявилась цікава і смішна річ: це нібито Черняхівський прокурор доручив першому заступнику начальника УМВС України в Житомирській області полковнику Будзінському провести службову перевірку і скласти славнозвісний «Висновок...», який і ліг в основу міліційного позову Черняхівського РВ, підписаного, як свідчить свідок, корупційним подільником полковника — начальником райвідділу Ігорем Скиданом Мусори відкуплюються від жертви
Адвокат журналіста Тетяна Левчук, в свою чергу, також заявила клопотання про опитування свідків і  витребування з Житомирського Відділу внутрішньої безпеки Департаменту ВВБ УМВС України матеріалів «дружньої» міліційної перевірки у відповідь на запити народного депутата України Л.Ю. Оробець.  Достеменно відомо, що після провального «Висновку...», затвердженого полковником Будзінським, міліціянти розіграли свіжу комбінацію: на підставі «перевірки ВВБ» прокуратура області склала постанови про відмову в порушенні кримінальних справ щодо розслідування діяльності міліційно — прокурорських фігурантів журналістського розслідування. Свідки стверджують, що ця «перевірка» — також фікція і насправді не проводилась, тому що їх ніхто навіть не опитав!
Журналіст з адвокатом дуже хочуть подивитись також на ті ВВБшно — прокурорські «матеріали», тим паче, що перевіряльники і прокурори приховують їх від журналіста і народного депутата Л.Ю. Оробець.
Клопотання Тетяни Левчук про залучення телеканалу Інтер в якості третьої особи суддя відхилила. Задоволено клопотання про виклик до суду свідків, у тому числі панів Будзінського та Скидана.
Як вже відомо громадськості, напередодні судових слухань на журналіста було здійснено напади, організовані фігурантами його публікацій — прокурорами і міліцією (кумівські і родинні зв`язки фігурантів з керівними правоохоронцями відомі і будуть оприлюднені) Перевертні в погонах дуркують. Відео, фото ; На журналіста напали фігуранти викривальних публікацій
Піддався хакерським атакам і сайт інтернет — видання «Правозахисний центр Свобода», наразі адреса хакера встановлена і перевіряється Наш сайт атаковано Тим паче, що в ході судового розгляду представник позивача підтвердив здійснення тиску на хостинг — провайдера і спроби незаконного отримання інформації  про власника веб-сайту.
Суддя прийняла клопотання позивача про направлення запиту на адресу хостинг — провайдера для отримання персональних даних щодо особи власника веб — сайту. Хоча ніхто ніколи й не приховував, що власником інтернет — видання є журналіст — правозахисник Віктор Котенко — інформація про це знаходиться на видному місці сайту на сторінці
Адвокат журналіста Тетяна Левчук так і не отримала від позивача відповідей на запитання, яку саме шкоду завдано міліції публікаціями Віктора Котенка та чи існують юридично такі категорії як честь, гідність і ділова репутація працівників Черняхівського райвідділу. На запитання, честь яких саме працівників міліції захищає позивач, відповіді отримано не було, а суддя зауважила, що поняття «райвідділ міліції» містить у собі весь особовий склад гуртом. Після чого вже не було ніякого сенсу запитувати про те, чи є на сьогоднішній день колишні міліціонери Черняхівського райвідділу і фігуранти публікацій сьогочасною філософською категорією «райвідділ». Такі, наприклад, як пан Нікітчук, суд над яким за позовом нашого свідка Віктора Проценка відбувається у Черняхівському районному суді і врешті — решт років через тисячу має дійти до свого логічного завершення — вироку Міліція дуркує
Після проголошення позовних вимог і клопотань суд оголосив перерву. Свідків опитати не встигли і вони дарма просиділи до вечора у коридорі. Наступне слухання цивільної справи «міліція і прокуратура проти свободи слова» відбудеться 14 січня 2013 року о 14 год. Сподіваємось, що до цього часу і суддя і адвокати матимуть змогу уважно подивитись матеріал  Наркомафія (Відео) та інші на нашому сайті.
На початку судового засідання представники ВО «Свобода» здійснили короткочасне попереджувальне пікетування Місцевого суду Житомирського району ВО \"Свобода\" проти судилища над журналістом , що спричинило прибуття до будівлі додаткових сил міліції.
Далі буде...
Післямова:
по великому рахунку, журналісту всі ці позови «по барабану» і ніяка корумпована міліція з прокурорами не в змозі закрити йому рота та заборонити працювати на засадах демократії і свободи слова. Знайте, панове перевертні, що жодних спростувань ви ніколи не дочекаєтесь і жодні вердикти судів про захист так званої «міліцейсько — прокурорської честі» не врятують вас від відповідальності і справедливого покарання.
Для журналіста — розслідувача і його колег такі судові процеси є великою вдачею і мають неабиякий професійний інтерес — це ж  продовження журналістських розслідувань і прекрасна можливість для оприлюднення інформації про подальші діяння перевертнів у погонах!
До відома громадськості:
Шановні українці! Згідно з чинним законодавством, ви маєте право вільно висловлювати свої думки, погляди, оприлюднювати інформацію в усіх зареєстрованих засобах масової інформації, а тим паче в мережі інтернету! І жодна с..., навіть міліцейська,  прокурорська або судова,  не має права вказувати вам, про що, як і де розповідати!
Якщо ви маєте відомості про неподобства, які творять представники влади, співробітники правоохоронних органів — звертайтесь до нас і ми залюбки оприлюднимо та поширимо таку інформацію!
Наші контактні телефони працюють цілодобово
093-856-55-87 ; 066-97-42-634
Довідково:
А взагалі, якщо проаналізувати наслідки оприлюднення Віктором Котенком більшості матеріалів про резонансні кримінальні випадки на Житомирщині, то висновок напршується лише один — беззаконня творять саме працівники прокуратури, міліції, сбу, а обласне керівництво цих структур теж по самі вуха у лайні. Це дуже актуально напередодні національної революції...
Ось лише один приклад, як «працює» Черняхівська прокуратура разом з начальником Черняхівського райвідділу міліції, яких дотепер кришують керівні діячі з обласної прокуратури і міліції:  Передозування кров`ю (на жаль, самого постраждалого кінець кінцем «вговорили»).
Ви також не знайдете, куди і за які гроші поділася ось ця кримінальна справа Житомирский стрелок-садист ранил ребёнка та багато, багато  інших ...

http://svoboda.zhitomir.ua/nash-arxiv/avtorskie-stati/sudilishhe-nad-zhurnalistom.html

Немає коментарів:

Дописати коментар