пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

Головко завдав УДАР по Ломаковичу. Нокдаун


18 жовтня в рамках проекту Тернопільської Експертної Групи відбулись чергові передвиборчі дебати. Але через відсутність більшої частини кандидатів, самі дебати так і не відбулись: з шести запрошених представників різних політичних сил, присутніми були тільки двоє… Тому, організатори змушені були проводити відкриті інтерв’ю з представниками ЗМІ та політичними експертами.


Кандидати в народні депутати по 167 виборчому округу Юрій Чижмарь і Тарас Козак, окрім того, що не з’явились на заході, навіть не потурбувались попередити про свою відсутність, і ніхто не знає з яких причин їх не було. Опонент ударівця Миколи Люшняка — Андрій Давиденко, відправив замість себе довірену особу Євгена Дудку, який пояснив причину відсутності кандидата — зустріч з громадою в Монастириському районі, де Давиденко вирішує проблеми з газифікацією сіл.
Не було з ким спілкуватись й свободівцю Михайлу Головку – його опонент ударівець Віталій Ломакович надіслав експерту Ярославу Чорнозубу листа з поясненням, чому він не може прийти на дебати.
— Сьогодні на електронну скриньку мені прийшов лист від прес-служби Віталія Ломаковича, де вказана причина відсутності кандидата на сьогоднішніх дебатах, зачитаю “Ми повинні відмовитись від дебатів з Михайлом Головком, оскільки маємо вказівку від лідера партії не вступати в суперечку з партнерами-опозиціонерами”, — прочитав політичний експерт Ярослав Чорнозуб.
Ці слова викликали сміх присутніх, а сам експерт заявив, що прес-служба кандидата зовсім не розуміє значення слова “дебати”, адже це не суперечка, а спілкування між двома кандидатами з метою переконання в своїй правоті третьої сторони — виборців. Михайло Головко також не вважає таку причину істинною, так само як і не поділяє думку Ломаковича про “партнерів-опозиціонерів”.
— Я вважаю, що це є неправильна точка зору, ми не партнери по опозиції, чи колеги.УДАР виступає на виборах третьою силою, а ми чудово знаємо, куди зазвичай йдуть голоси третьої сили.. На сьогоднішній день Кличко не йде на домовленості проти антитоталітарного режиму Януковича, — стверджує Михайло Головко.
Говорив Головко й на інші проблеми: понищені рекламні щити, облиті фарбою бігборди та здерті постери.  І хоча дебатів, як таких не відбулось, все, що хотів донести народу Михайло, йому  вдалось зробити, а ті, хто не зміг чи не захотів цього зробити, втратили чудовий шанс ще раз себе продемонструвати виборцям і відстояти власну позицію.
А найкраще охарактеризували цю ситуацію слова з політичного вірша, який згадав Ярослав Чорнозуб: ” Кандидати в депутати не приходять на дебати, бо бояться кандидати, що їх можуть…запитати.”
За матеріалами "Погляду"

Немає коментарів:

Дописати коментар