четвер, 18 жовтня 2012 р.

Чому Кличко не зняв Ломаковича?


В неділю 14 жовтня відбувся черговий з’їзд політичної сили Віталія Кличка «УДАР». Одразу після з’їзду «УДАР» звернувся до Центрвиборчкому із заявою про скасування реєстрації 32 кандидатів від партії у мажоритарних округах, які знімаються на користь кандидатів від ВО “Батьківщина” та опозиційно налаштованих самовисуванців.


 «Ми раді, що наші партійці, усвідомлюючи свою відповідальність, зробили цей крок – зняли свої кандидатури», – сказав Кличко. Він вважає, що це логічний крок у ситуації, коли важливий кожен голос, відданий за опозиційні сили. «Ми не повинні розтягувати голоси, воюючи одне проти одного. Бо виграє від цього тільки Партія регіонів. А наше завдання – створити демократичну більшість у парламенті та відсторонити від влади Партію регіонів» – зазначив лідер «УДАРу».

Схоже, що нарешті почався довгоочікуваний процес повернення «УДАРу» в коло об’єднаних сил опозиції. Справді, вихід з «Обухівського капкану», коли на виборах міського голови кандидати від ВО “Батьківщина” та «УДАРу» своїм взаємопоборенням забезпечили перемогу регіоналу, лише один. Треба нарешті узгодити єдиних кандидатів від опозиційних сил, як це уже було зроблено ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина», інакше повториться обухівський сценарій, тільки вже у всеукраїнському масштабі.
Яскравим прикладом обухівської загрози є ситуація, що склалася у 164 виборчому окрузі на Тернопіллі. Тут найбільші шанси на перемогу має єдиний кандидат від об’єднаних сил опозиції Михайло Головко. Натомість, йому опонують представник «УДАРу» Віталій Ломакович та самовисуванець, провладний кандидат з Луганщини Володимир Клименко. Проте, чи є Ломакович справді опозиційним кандидатом?
Маскуючись під опозиціонера, у парламент прагне потрапити московський банкір з відкритою кримінальною справою! Віталій Ломакович до недавнього часу був головою правління українського представництва «Банку Москви», звідки він був змушений піти через «перевищення службових повноважень».
Насправді ж причиною звільнення стала хвиля громадського обурення проти діяльності недобросовісного банкіра,  що прокотилася від Львова до Вінниці, а звідти – аж до Києва! На його рахунку рейдерські атаки проти агрофірми «Провесінь» та депозитний скандал з ошуканими вкладниками «БМ банку». Широкого резонансу здобула його чергова  махінація  зі столичною будівельною фірмою «Граніт», котру Ломакович ошукав на 14 мільйонів.
Проте, безперечною вершиною цинізму банкіра стала афера з Турбівським цукровим заводом, що у Вінницькій області. Згідно фінансових зобов’язань, котрі Ломакович не виконав, 520 працівників підприємства залишилися без заробітної плати на загальну суму 1,5 мільйони гривень. Загальні ж збитки Державній податковій адміністрації та Пенсійному фонду завдані на суму 10 мільйонів гривень. Зважаючи на те, що Ломакович і в «УДАРі» і в «опозиційній політиці» з’явився лише в квітні, тобто перед самими виборами, його мета полягає в тому, щоб сховатися від кримінальної відповідальності за стінами парламенту. Такі, «близнюки-банкіри», як Ломакович і Клименко першими  ж стануть «тушками». Не задля захисту інтересів громади, а лише, щоб здобути депутатську недоторканність вони пішли у політику.
Коли ж Кличко зверне нарешті свою увагу на 164 округ? Коли він зніме Ломаковича, як людину, що не тільки компрометує «УДАР» та його лідера особисто, але й всю опозицію?

Немає коментарів:

Дописати коментар