неділю, 14 жовтня 2012 р.

За повної мовчанки влади пакистанці ґвалутвали 47 юних англійок


Майже чотири роки, аж до 2010-го, 47 білих дівчат-підлітків із північного індустріального міста Рочдейла у Великій Британії (деяким було лише 13) систематично зазнавали знущань і ґвалтування, їх накачували наркотиками, алкоголем і пускали «по колу».

Робила це все група чоловіків, які використовували їх як секс-іграшки. Багато людей знали про те, що відбувається. Батьки, медики й учителі повідомляли поліцію. Соціальні працівники закликали владу вжити заходів. Але ніхто нічого так і не робив. Причина: всі, хто використовував юнок для своїх утіх, були пакистанцями за походженням. І ні поліція, ні соціальні служби не бажали спричинитися до нагнітання напруження на расовому ґрунті, звинувативши в сексуальному насильстві конкретну етнічну групу.
Зрештою, скандал виринув на публіку – головним чином завдяки газетним публікаціям. Минулого тижня останніх двох із дев’яти зловмисників було засуджено до ув’язнення на термін 14 та 18 років за найгірший випадок насильства над дітьми в усій Великій Британії від часів Другої світової.
Скандал викликав шалене обурення. Звільнився з роботи керівник служби захисту дітей у регіоні Манчестера. Пішов у відставку й голова муніципальної ради. Поліція визнала жахливі недоліки у своїй роботі. Але ще більше тривоги по всій країні викликало те, що надто багато задіяних осіб боялися зіткнутися з очевидною проблемою: в середовищі іммігрантів-мусульман поширена думка, що ці білі дівчата легкодоступні і є законною «здобиччю» для чоловіків, які не наважуються чинити чогось подібного з мусульманками.

Немає коментарів:

Дописати коментар