вівторок, 31 липня 2012 р.

ЗАЯВА Консультативної ради при омбудсмані України щодо побиття міліціонерами адвоката Олега Веремієнка


ЗАЯВА
щодо побиття адвоката Олега Веремієнка
в Дніпровському РУ ГУ МВС України в м. Києві

Члени Консультативної ради при Уповноваженому Верховної ради України з прав людини, представники неурядових правозахисних організацій України висловлюють глибоку стурбованість повідомленням про побиття працівниками міліції 30 липня 2012 року адвоката Олега Веремієнка під час виконання ним професійного обов’язку з надання юридичної допомоги клієнту.

Згідно з отриманою інформацією, в результаті побиття адвокат Веремієнко отримав, поміж іншими ушкодженнями, струс мозку. Також є відомості про недопущення міліцією лікарів швидкої медичної допомоги до затриманої у міліції особи, яка є клієнтом адвоката і потребувала такої допомоги.

Особливу тривогу викликає інформація про те, що побиття було здійснено працівниками міліції при виконанні ними службових обов’язків у приміщенні Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Влада України неодноразово підтверджувала свої зобов’язання щодо дотримання і захисту прав людини і основоположних свобод, а дана ситуація є абсолютно неприпустимою в демократичному суспільстві, оскільки представники влади не лише заподіяли шкоду здоров’ю Олега Веремієнка, а й позбавили таким чином його клієнта права на захист.

У зв’язку з викладеним вимагаємо проведення належної перевірки викладених фактів (завдання тілесних ушкоджень адвокату Олегу Веремієнку та протидії його адвокатській діяльності) та притягнення винних службових осіб до належної відповідальності .

Фото: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.346274408784271.78617.135515109860203&type=1

Консультативна рада
при Уповноваженому Верховної Ради України
з прав людини

Немає коментарів:

Дописати коментар