неділю, 27 травня 2012 р.

УПЦ-МП як відділ реклами уряду і ригіаналів

Немає жодних підстав не вважати УПЦ-МП заангажованою структурою. Місцеві братки батюшки піарять місцевих князьків, центральні батюшки піарять графьйов київських.

Нещодавно гармонію і симфонію одеської команди професіоналів з командою Агафангела (Саввіна) виявляв на всіх одеських телеканалах пан Костусєв. Агафангел вторив йому, дякуючи місцевій владі за "труди і старанія во благо православія". А інколи пан Саввін навіть дарує пану Костусєву якісь значки - "ордєна" по-їхньому.


Вчора показова рекламна акція відбулась у Києво-Печерській Лаврі. Заради рекламної промови на честь пана Пахла Азарова митрополит Павло (Лебедь) перервав службу. Очевидець написав про цю фігню навіть з фотками.

Особливих ілюзій щодо святості й благочесності московської церкви, яка невдало маскується під українську, у мене ніколи не було. І мене радує, чесно кажучи, що не лише численні "команди професіоналів" у Києві й на місцях щораз відкритіше демонструють свої фізіономії, а й їх афілійована структура - УПЦ МП - щораз дужче лажається в стилі своїх покровителів.

І треба враховувати, що такі випадки - це не "проіскі врагов ісконно-канонічеського православія", а здебільшого заслуга самих його представників. І йде це все в руслі подій, що відбуваються навколо церкви в Росії. Навіть у своєму бункері ЗАО "РПЦ" раз за разом припускається помилок і все більше втрачає довіру суспільства.

Дороге (в прямому сенсі) духовенство УПЦ-МП! Я вас благаю: не зупиняйтесь на досягнутому! Вам є куди рости й розвиватись. Подаруйте нам і своїм прихожанам ще кілька подібних акцій, аби вже й найортодоксальніші "ісконніки" переконались у вашій щирій вірі й благочесності!

Немає коментарів:

Дописати коментар