понеділок, 28 травня 2012 р.

Антимонопольний комітет інформує:


Антиконкурентні узгоджені  дії :
·                    Тернопільське обласне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ПП «Вітязь-С» та ПП «Вітязь-1» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, що могли призвести до спотворення результатів торгів. Як з’ясувало Відділення, суб'єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення КП «Тернопільводоканал» торгів із закупівлі послуг з охорони об’єктів підприємства. Наразі триває розслідування.


Зловживання монопольним становищем:
·          Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на  20  тис. грн. Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, Управління надавало платні послуги екологічного характеру, які не передбачено законодавством. Це призвело до ущемлення інтересів споживачів.  Відділення зобов’язало відповідача припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету.
·         Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти Тернопільської обласної державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи за ознаками зловживання монопольним становищем.   Як дослідило Відділення, лабораторія встановила економічно - необґрунтовані тарифи на ветеринарні послуги, оскільки не враховувала фактичної кількості спеціалістів, що здійснюють експертизу. Наразі триває розслідування.
·         Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ТОВ «Тернопільоптторг» за ознаками зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, ТОВ, безпідставно завищувало роздрібні ціни на скраплений газ у березні 2012 року, без врахування рівня закупівельних цін. Такі дії могли призвести до ущемлення інтересів споживачів. Наразі триває розслідування.
·       Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету рекомендувало ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтобаз України» в особі ВПРГ філії УМГ «Львівтрансгаз» припинити дії, що містять ознаки зловживання монопольним становищем. Так, Відділення встановило, що підприємство надавало послуги з постачання та транспортування природного газу на підставі договорів положення яких були різними для споживачів, що ставило останніх у нерівні умови.   Тобто, підприємство застосовувало різні умови до рівнозначних угод із суб’єктами господарювання без об’єктивно виправданих на те причин. 

Недобросовісна конкуренція:
·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 6 тис. грн. ФОП Щурко В.М. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, ФОП, при виробництві ковбас по ТУ, використовував традиційні назви у словосполученнях з іншими словами, зокрема: «Дрогобицька особлива», «Сервелат особливий», що створювало у споживачів уявлення щодо придбання товарів, які виготовлені за державними та міждержавними стандартами. Відділення зобов’язало ФОП припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету.


·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ТОВ «Окулюс» (м. Тернопіль) за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, відповідач поширював недостовірну інформацію щодо найнижчих цін на діагностично-лікувальні послуги офтальмолога. Однак, дана інформація не відповідає дійсності.  Наразі триває дослідження.

«Інформаційні» порушення конкуренційного законодавства:
·               Тернопільське обласне відділення Комітету оштрафувало ПП «Еко-Планета» на 2 700 грн. за подання недостовірної інформації  на запит Відділення у встановлений законодавством термін.

Немає коментарів:

Дописати коментар