суботу, 26 травня 2012 р.

Мережа Громадського контролю за ґендерною рівністю на виборах -2012

Незважаючи на певний прогрес, досягнутий Україною у забезпеченні ґендерної рівності, поточна ситуація демонструє неприйнятно низький рівень участі жінок у політичному житті. Змінюються виборчі системи, збільшується кількість політичних партій, а жінок на рівні прийняття рішень критично мало.

Збільшення жінок у органах влади – це: Демократична норма. Міжнародні зобов’язання України. Норма Закону України „Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”

19 травня 2012 року представники Жіночої демократичної мережі (WDN), ВГО «Жіночий Консорціум України», ВГО «Жіночий вибір», Інституту демократії і соціальних процесів зініціювали створення МЕРЕЖІ ГРОМАДСЬКОГО КОНТРОЛЮ ЗА ГЕНДЕРНОЮ РІВНІСТЮ НА ВИБОРАХ -2012 

Ми будемо здійснювати кількісний і якісний моніторинг виборчого процесу парламентських виборів-2012. Він буде полягати у громадському контролі: 
- за висуненням жінок політичними партіями на багатомандатних і мажоритарних округах; 
- за перебігом виборчої кампанії на всеукраїнському і регіональному рівнях; 
- за дотримання принципів прав людини, розвитку гендерної рівності, соціальної справедливості у передвиборчих програмах; 

Ми хочемо зробити доступ жінок-кандидатів до виборчого процесу кращим, виборчий процес демократичнішим, а контроль громадськості потужнішим! 

Ми відкриті до партнерства! Якщо Ви поділяєте потребу такої діяльності, долучайтесь !

Для того, щоб дізнатись більше, звертайтесь за адресою: yarosho@gmail.com.

http://deputat.te.ua/dep/news/20120525/1337945540_330.html

Немає коментарів:

Дописати коментар