неділю, 29 квітня 2012 р.

Територіальне відділення антимонопольного комітету інформує


Зловживання монопольним становищем:
·            Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на  5  тис. грн. Бучацьку автомобільну школу  ТСО України  (м. Бучач, Тернопільська обл.) за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство необґрунтовано завищувало вартість надання послуг по навчанню в автошколах водіїв категорій А, B, BC. Такі дії призвели до негативних наслідків для споживачів. Відповідач визнав порушення, зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

·    Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 30 тис. грн. ПП «Почаївський хлібозавод» за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, ПП безпідставно збільшувало відпускні ціни на основні види хліба та хлібобулочні вироби. Це призвело до ущемлення інтересів споживачів.  Відділення зобов’язало відповідача припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету.  
                                      Недобросовісна конкуренція:
·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 10 000 грн ПП «Еко-Планета» (м. Тернопіль) за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, відповідач поширював недостовірну інформацію щодо надання безкоштовних консультацій юристами. Однак, згідно із зверненням заявника, вказана послуга коштувала йому 50 грн.  Відділення зобов’язало ПП припинити порушення та сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 30 000 грн ПП «Бекерай» (м. Кременець) за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, підприємець поширював на упаковці неправдиву інформацію щодо ваги товару (хліба та хлібобулочних виробів). Така інформація внаслідок обраного способу її викладення вводила споживачів в оману щодо ваги даного виробу. Відділення зобов’язало підприємця припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету

·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 8 тис. грн. ФОП Адамович Я.Ф. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, ФОП, при виробництві ковбас по ТУ, використовувала традиційні назви у словосполученнях з іншими словами, зокрема: «Дрогобицька особлива», «Чайна нова», що створювало у споживачів уявлення щодо придбання товарів, які виготовлені за державними та міждержавними стандартами. Відділення зобов’язало ФОП припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету.

«Інформаційні» порушення конкуренційного законодавства:
·               Тернопільське обласне відділення Комітету оштрафувало підприємство «Готель «Юність» на 1 тис. грн. за подання інформації не в повному обсязі на запит Відділення у встановлений законодавством термін.
·              Тернопільське обласне відділення Комітету оштрафувало ПП «Єко-Планета» на 2,5 тис. грн. за неподання інформації на запит Відділення у встановлений законодавством термін
·              Тернопільське обласне відділення Комітету оштрафувало ФОП Щурко В.М. на 4 тис. грн. за подання інформації в неповному обсязі на запит Відділення у встановлений законодавством термін.

Немає коментарів:

Дописати коментар