неділю, 1 квітня 2012 р.

Український депутат планує увійти до Книги рекордів Гіннеса


Народний депутат України Владислав Лук’янов (фракція Партії Регіонів) має намір поставити рекорд, що може увійти до Книги рекордів Гінеса. Парламентарій збирається протягом цілого тижня голосувати одразу за 20 своїх колег. Про це журналісту UaReview повідомив сам обранець.

Крім того депутат зазначив, що протягом усього експерименту він буде жити в сесійній залі та харчуватись лише їжею із парламентського буфету. За словами Лук’янова, він вже направив звернення до апарату ради з вимогою облаштувати йому спальне місце за колонами в сесійній залі. Там само буде встановлено і біо-туалет.
Цим експериментом я хочу показати, що робота народного депутата не така вже й легка, як декому здається. Іноді доводиться працювати в залі засідання протягом цілого дня – аж до 17-18:00! – розповідає Лук’янов, – Крім того, якщо моє досягнення потрапить до Книги рекордів Гінеса, це значно підвищить імідж держави та українського парламентаризму“.
Голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що він не в захваті від експерименту регіонала, адже це велике навантаження на здоров’я депутата, зокрема на суглоби пальців та опорно-руховий апарат. При цьому, він з повагою ставиться до такого бажання працювати депутатів. Крім того, Литвин запевнив, що вже розпорядився, аби в сесійній залі постійно чергувала бригада швидкої допомоги, а буфет готував для депутата висококалорійну їжу.
Нагадаємо, на сьогодні середньостатистичний депутат більшості голосує в середньому за 6-7 колег, при цьому за день роботи долає відстань близько 3 км. та натискає кнопку голосування до 900 раз!
Якщо Владиславу Лук’янову вдастся виконати задумане, він стане першим депутатом у світі, який протягом тижня голосував за 20 обранців. На сьогодні рекорд належить одному із депутатів філіппінського парламенту, що протягом 5 днів натискав кнопки за 15 своїх колег.
Олександр Микулинецький спеціально для UaReview

Немає коментарів:

Дописати коментар