понеділок, 30 квітня 2012 р.

Олег Скрипка закрив "Французьку весну"


Фінальним акордом фестивалю «Французька весна» став єдиний виступ славетного музичного колективу «Paris Combo», який пройшов 27 квітня на київському Співочому полі. Французькі музиканти виявились давніми знайомими Олега Скрипки, і разом на схилах Дніпра вони вирішили дати трохи джазу у стилі паризького кабаре.


На початку дев’яностих, коли «ВВ» плідно гастролювали просторами Франції, їхні творчі шляхи перетнулися із тоді ще молодим паризьким колективом. Сьогодні «Paris Combo» – один з найкращих гуртів у напрямку так званого сучасного французького шансону. Безмежний світ цієї інтернаціональної кабаре-капели простирається від джазу до свінгу та від «латино» до вальсу, перетинаючись дорогою з циганськими й близькосхідними мотивами. У складі гурту окрім етнічних французів присутні циган, австралієць, виход ець з Мадагаскару, а на київському концерті з’явився ще й українець. Олег Скрипка не без французького шарму та по-українськи тепло представив численній публіці своїх друзів та виконав у дуеті зі співачкою Бель дю Бері хіт усіх часів та народів «Очі чорнії».
«Ми познайомились та потоваришували, деякий час навіть виступали разом, створюючи вибуховий франко-український коктейль у модних паризьких тусовках і джазових кабаре, – згадує культурний амбасадор Франції в Україні та кавалер національного ордену Франції «За заслуги» Олег Скрипка. – Я іноді займався конферансом у проекті «Шампетр де Жуа», іноді вчив Бель грати на акордеоні, ділився з нею тонкощами сценічної хореографії у спектаклі Філіпа Декуфлє та навчав співати українських пісень. До речі, саме її голо с звучить у пісні «Горіла сосна», що на «вевешному» альбомі «Музіка».
Сьогодні в активі «Paris Combo» майже двадцять років плідної творчості – чотири альбоми, безліч концертів на різних континентах, любов та щире визнання публіки, а цього року, після тривалої перерви, під час якої учасники гурту займались власними сольними проектами, у світ виходить їхній новий спільний альбом.

Фото – Федір Монастиренко


Переглянути даного листа у всій своїй красі можна за прямою ланкою:http://www.krainamriy.com/news.php?id=231

Немає коментарів:

Дописати коментар