неділю, 4 березня 2012 р.

Церкві й державі час жити нарізно!


8 березня, 14:00, Михайлівська площа
Феміністичний марш “Церкві й державі час жити нарізно!”

Чому ми говоримо про церкву і державу в день 8 березня? Тому що 8 березня – день боротьби жінок за свої права, боротьби за гендерну рівність. Це той день, у який ми хочемо публічно заявити, що спайка церкви і держави є патріархальною і дискримінаційною. Податок на бездітність, заборона жінкам робити штучне запліднення після 49 років, заборона абортів і багато інших загроз – все це стане реальністю, якщо ми не почнемо діяти.

Ми звикли до думки, що наша держава є світською - проте це вже не відповідає реальності. Сьогодні в Україні відбувається небезпечне зближення церкви і держави. Цей симбіоз - злочинний: за рахунок утиску наших громадянських прав церква і держава отримують ще більше влади і грошей.

Держава підтримує патріархальну та консервативну ідеологію, схвалюючи церковний вплив на соціальну політику. Від неї не відстає великий капітал, якому також вигідний релігійний дурман у головах трудящих: на заводах найбагатіших олігархів будуються церкви та каплиці за рахунок самих робітниць і робітників, і це подається як “соціальна відповідальність бізнесу”!

За активного сприяння Міністерства освіти церква дедалі глибше проникає в освітню сферу. Співпраця церкви з Міністерством охорони здоров’я призводить до цинічного втручання у сферу наших сексуальних і репродуктивних прав, до посилення державного контролю над нашим тілом. Попи та капелани освячують насильство в силових структурах та тюремній системі. Апелюючи до «християнських цінностей», церква пропагує ненависть до сексуальності і тілесності, і Верховна Рада закріплює це у дискримінаційних законопроектах.

Ми відмовляємося служити церковному та політичному патріархату, і закликаємо вас до солідарності! Приєднуйтеся до маршу: церкві й державі час жити нарізно!
 
Увага! Під час акції заборонені прапори та символіка політичних партій,
припартійних організацій та провокаторів. Будь-які прояви ксенофобії та сексизму
вважатимуться провокацією.

Марш організовують:
Феміністична Офензива ofenzyva.wordpress.com
Автономна Спілка Трудящих avtonomia.net
Ліва Опозиція gaslo.info
ГО “Інсайт” insight-ukraine.org.ua
ПРОSTORY prostory.net
(список відкритий).

Марш підтримують:
кураторське об’єднання «ХУДРАДА»
Центр візуальної культури НаУКМА vcrc.ukma.kiev.ua
Конгрес національних громад України kngu.org

Немає коментарів:

Дописати коментар