вівторок, 20 березня 2012 р.

Володимир Мармус презентував книгу молоді


— Сьогодні ви влаштували тут урочисту зустріч, на честь презентації моєї книги. Але я хотів би аби атмосфера була тривожною. Адже в книзі я звʼязую ту ситуацію, яка була в часи моєї молодості, із небезпекою, яка чекає вас. Боюся, що ваше майбутнє, як українців, при сучасній владі, може бути непевне, — такими словами почав зустріч з молоддю Чортківського інституту підприємництва та бізнесу відомий місцевий громадський діяч та десидент Володимир Мармус. 5 березня в навчальному закладі він презентував свою книгу „Доля обрала нас”.
Автор в своїй праці акцентує увагу на житті українців під радянським гнітом, а також розповідає історію героїчного вчинку, що трапився в Чорткові в січні 1973 року. Тоді група молодих людей з приміського села Розсохач, під керівництвом Мармуса підняла на центральних будинках райцентру жовто-блакитні прапори.


„21 января 1973 г. В 23 часа 40 мин. в гор. Чорткове на кришах кинотеатра, крытого рынка, здании педучилища и на флагштоке «Лисхоззага» сотрудниками Городского УКГБ и милиции обнаружены вывешинные неизвесными лицами 4 желто-голубых флага..Управлением КГБ приняты активные мере к установлению етих лиц.., —  так тоді голова КДБ УРСР Віталій Федорчук доповів першому секретарю республіки Володимиру Щербицькому про надзвичайну подію що сталасяна Тернопільщині.
    Я не буду заглиблюватися в зміст книги, хай кожен почитає її і найде там потрібне для себе. Скажу тільки що своєю роботою я хотів донести історичну правду про той час для нащадків. Писав в стислому, документальному стилі – без зайвих фантазій. Книжку присвятив сучасній молоді, — розповів автор. — Користуючись нагодую, хочу  подякувати Тернопільському земляцтву в Києві, і особисто Володимиру Бедриківському, які звернули увагу на цю історичну подію, і, можна сказати, зобовʼязали мене до роботи над книгою.
Присутній на презентації книги Володиимр Бедриківський відзначив, що мав за честь долучитися до видання такої книги.
— Думаю жодна людина не залишиться байдужою, перечитавши цю розповідь Володимира Мармуса. Я мав велику приємність спілкуватися з ним, і знайшов в ньому справжній приклад борця за Україну. Думаю кожна молода людина повинна рівнятися на нього, і пишатися тим, що він живе в нашому місті, поруч з нами, — зазначив генерал-лейтенант у відставці.
Після короткого слова він подарував бібліотеці підбірку книг українських авторів, зокрема Івана Дзюби та Сергія Кримського, а також збірку книг на тему голодомору.
Студенти присвятили гостям низку віршів та пісню. Завершила вечір своїми авторськими віршами відома тернопільська поетеса Марія Баліцька.

Немає коментарів:

Дописати коментар