пʼятницю, 29 червня 2012 р.

Антимонопольні дії на Тернопільщині


·                    Тернопільське обласне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ТОВ «Коломиянафтозбут» та ТОВ «Західнафтосервіс» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, що могли призвести до спотворення результатів торгів. Як з’ясувало Відділення, суб'єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення Заліщицькою центральною комунальною районною лікарнею торгів по закупівлі продуктів нафтоперероблення рідких. Наразі триває розслідування.


·                       Тернопільське обласне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ПП «Паляниця плюс», ФОП Огрохіна С.А. та ФОП Ліщини І.В.  за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, що могли призвести до спотворення результатів торгів. Як з’ясувало Відділення, суб'єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення Чортківською центральною комунальною районною лікарнею торгів при закупівлі за предметом «вироби хлібобулочні, тістечка та здобні хлібобулочні вироби». Наразі триває розслідування.

Зловживання монопольним становищем:
·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 50 тис. грн. дочірнє підприємство фірма «Альфатер Тернопіль» за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство укладало зі споживачами  договори, які не містили повного переліку прав споживачів та обов’язків виконавця послуг, порядку розв’язання спорів. Відділення зобов’язало відповідача припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету.
·              Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 4 тис. грн. ТОВ «Тернопільоптторг» за  зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, ТОВ, безпідставно завищувало роздрібні ціни на скраплений газ в якості моторного пального у березні 2012 року, без врахування рівня закупівельних цін.
·              Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало на 20 тис. грн. ПП «Чортківсир» за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство знижувало закупівельні ціни на молоко в період з 1 січня по 1 березня 2012 року для його здавачів (населення). Відділення зобов’язало відповідача припинити порушення шляхом встановлення закупівельних цін на молоко на економічно обгрунтованоному рівні та сплатити штраф до державного бюджету.


·              Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти Тернопільської обласної санітарно-епідеміологічної станції за ознаками зловживання монопольним становищем. Як дослідило Відділення, ОблСЕС стягувала додаткові кошти при підготовці висновків санітарно-епідеміологічної експертизи. Наразі триває розслідування.
·              Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ПП «Квартал-Л» за ознаками зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, підприємство укладало зі споживачами договори, які не відповідають вимогам нормативно-правових актів. Наразі триває розслідування.
·              Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ВАТ «Тернопільобленерго» за ознаками зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, ВАТ для відновлення електропостачання нав’язувало умови, пов’язані з виконанням додаткових робіт. Наразі триває розслідування.

Недобросовісна конкуренція:
·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ФОП Рибака О.С. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, відповідач застосовував на етикетках ковбасних виробів назви ковбас традиційного асортименту вищого сорту. Наразі триває дослідження.
·                                Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету розпочало розгляд справи проти ТОВ «Слобожанський миловар» за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, відповідач розміщував неточну інформацію про властивості свого товару на обгортці туалетних мил. Наразі триває дослідження.

«Інформаційні» порушення конкуренційного законодавства:
·               Тернопільське обласне відділення Комітету оштрафувало ФОП Атаманову О.М. на 900 грн. за неподання інформації Відділення у встановлені головою Відділення строки.

Немає коментарів:

Дописати коментар