четвер, 12 січня 2012 р.

Володимир Болєщук: «У дитячі роки грав у вертепі»


На Різдвяні свята у домівки тернополян завітали ангели, іроди, пастушки та інші герої вертепу. Тематичні постановки також можна було побачити на багатьох сценах міста. Святкове дійство відбулось у мікрорайоні Кутківці
Так, 8  січня у місцевому будинку культури пройшов святковий вертеп. Виставу про народження Ісуса Христа показало близько двох десятків діток. Напередодні актори репетирували, вивчали ролі, їм у цьому допомагали батьки, які також потурбувались про гарні костюми.


Дивитись виставу пішли одразу після служби у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Охочих побачити вертеп назбиралось чимало – зал був заповнений.
Побував на дійстві депутат обласної ради Володимир Болєщук. У вертепі грали його дітисин Іван-Ростислав та донька Соломія.
-  Це вже стало традицією, яку громада підтримує кожного року, - розповів Володимир Болєщук. - Я згадував себе у цьому віці. У кінці вісімдесятих і я також грав у вертепі.  Ми не мали можливості збиратись в клубі, бо тоді ще була радянська влада, і готуватися доводилося вдома у друзів.
Володимир Болєщук пригадує, що тоді грав роль пастушка. Вертеп три дні ходив із хати в хату, емоції у людей були радісні. І хоча влаштовувати вертепи за радянської влади було заборонено, сценки ставили на кожному подвір’ї, люди запрошували акторів до хати.
 -  Приємно, що діти продовжують традиції батьків, - каже Володимир Болєщук. Звичайно, умови зараз кращі, бо діти мають можливість вибору сценарію, є багато різних варіацій вертепного дійства.
На завершення різдвяного дійства місцевий священик отець Корнелій подякував діткам за неповторний вертеп. Юні актори, які показали різдвяну виставу у мікрорайоні Кутківці, планують брати участь у міському конкурсі вертепів.

Немає коментарів:

Дописати коментар