понеділок, 2 січня 2012 р.

Бандера в Козівці


Новий рік на Тернопільщині розпочався із вшанування Степана Бандери. У селі Козівка, Тернопільського району, відзначили 103 річницю від дня народження провідника ОУН. Саме у Козівці в 1992 році з’явився перший в області, та другий в Україні, пам’ятник Бандері.
Першого січня, в неділю, урочистості розпочались із служби Божої. Після того, місцевий священик - отець Василь відправив панахиду біля пам’ятника Бандері, де зібрались жителі села, громадські діячі, представники влади.

-      Дерево не може добре рости без міцного коріння. Цим корінням для нас, українців, є пам’ять про героїв. Сьогодні ми відзначаємо річницю від дня народження великого Українця, що віддав життя за нашу волю і незалежність, - зазначає депутат Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, - Тому ми повинні нині низько схилити голови і віддати шану Степану Бандері. Його постать, вчинки, діяльність, сьогодні є дороговказами для кожного справжнього українця.
Козівку вважають одним із найпатріотичніших сіл Тернопільщини. Окрім пам’ятника Бандері, тут є символічна могила вояків УПА, а також криївка, яку відновили на місці загибелі чотирьох повстанців, що померли у нерівному бою з енкаведистами.

Немає коментарів:

Дописати коментар