четвер, 29 вересня 2011 р.

Бюджет має бути прозорим


29 вересня 2011 р. в 11.00 год. у приміщенні Тернопільського прес-клубу, що на бульварі Шевченка, 23 (вхід з двору вул. О. Кульчицької) відбулася прес-конференція з приводу розгляду «Положення про порядок публічного звітування головних розпорядників коштів Тернопільського обласного бюджету».

Як зазначив експерт проекту Богдан Малиняк:  - При проведенні публічного звітування Головними розпорядниками коштів про використання коштів обласного бюджету застосовуються поняття та категорії, які визначені Бюджетним кодексом України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про доступ до публічної інформації”, а також іншими нормативно-правовими актами, що регламентують бюджетний процес.

Керівник проекту Володимир Ханас наголосив:
- Тут є чотири позиції. Зокрема публічне представлення інформації, яке передбачає представлення головними розпорядниками коштів або за їхнім дорученням уповноваженою особою звіту про виконання коштів обласного бюджету в присутності журналістів, депутатів місцевих рад та інших зацікавлених осіб, - пояснює Володимир Ханас. - Проведення публічного представлення інформації головних розпорядників коштів, яке передбачає можливість поставлення запитань до особи, що представляє звіт. А також можливість подання альтернативної точки зору стосовно обговорюваних питань.

Захід відбувся у рамках проекту: «Розробка та впровадження положення про порядок публічного звітування головних розпорядників коштів Тернопільського обласного бюджету» Міжнародного фонду «Відродження». Думки викладені під час цього заходу є винятково відповідальністю ТМО «Нівроку» та не обов’язково відображають точку зору Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар