понеділок, 1 серпня 2011 р.

Депутати повинні звітувати


Всеукраїнський проект «Твій місцевий депутат», який стартував і на Тернопільщині, вимагає від народних обранців працювати відкрито.

.
Окрім обов’язкових зустрічей з виборцями, депутати повинні інформувати та звітувати про свою діяльність. Але, як повідомляють координатори проекту в нашому місті, обранці Тернопільської обласної ради цього не роблять, – передає ІНТБ.
Проте більшість місцевих депутатів зі звинуваченням не згідні. Голова облради Олексій Кайда зазначив, що відповіді на запити керівників проекту обласна рада надавала.
- На дані запити Тернопільською обласною радою надіслані відповіді. А також розіслані листи від 29 червня 2011 року №031230, уповноважені представниками депутатських фракцій щодо надання інформації у звітуванні депутата. Копії додаються на 4-х аркушах, – сказав Кайда.
Депутати від «Партії регіонів» оприлюднили відповідь заступника голови облради, де сказано, що представники фракцій не уповноважені надавати таку інформацію. «Регіонали» наголошують, що саме рада повинна координувати звітність народних обранців.
- Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями. Рада повинна це зробити. 2 роки зверталися, – сказав Павло Федик.
Чи завершиться конфлікт між прибічниками проекту і депутатами області звітами останніх, стане відомо вже у вересні-жовтні цього року. Саме на той час тернопільські представники «Партії регіонів» та координатори проекту «Твій місцевий депутат» запланували оприлюднити результати роботи обранців.

Немає коментарів:

Дописати коментар