четвер, 27 червня 2013 р.

Уряд Азарова зриває передплату газет та журналів

Процес підготовки до передплати газет та журналів на 2014 рік заблоковано через безвідповідальність Кабінету міністрів України. Про це неофіційно повідомляють чиновники Держцінінспекції.
Саме ця організація відповідає за погодження з видавцями вартості періодичних друкованих видань. При цьому розрахунок вартості у планових калькуляціях собівартості  здійснюється з урахуванням прогнозних індексів інфляції за поточний та плановий рік.

І ось тут – заковика. Макроекономічні показники визначає Кабінет міністрів. Однак досі не з’явився офіційний документ, підписаний Миколою Азаровим, який би чітко визначав прогнозований рівень інфляції на 2014 рік. Уперше за останні декілька років станом на 25 червня цей показник відсутній. У підсумку, Держцініспекція вимушено заблокувала погодження передплатних цін видавцям усієї країни.


Експерти медіаринку кажуть, що такі дії уряду унеможливлюють подальшу роботу щодо формування передплати, яка має свої чіткі обмеження у часі. Це викликає підозри, що уряд Азарова робить все, аби мільйони передплатників по всій країні залишитись без вільного та своєчасного доступу до інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар